top of page

Χρήσιμες Πληροφορίες

παιδική χαρά του βρεφονηπιακού σταθμού το κάστρο της ειρήνης

Ο  Παιδικός Σταθμό της «Ειρήνης» διαθέτει βρεφικό και παιδικό τμήμα. Εξυπηρετεί παιδιά ηλικίας από 8 μηνών έως 4 χρονών. Οι δομές μας μπορούν να φιλοξενήσουν τα παιδιά ωριαία, ημερήσια και μηνιαία. Οι εγγραφές στον παιδικό σταθμό γίνονται όλη τη χρονιά εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων. Tα τμήματα χωρίζονται ανάλογα με τη ηλικία των παιδιών και ανάλογα με τον αριθμό που θα είναι εγγεγραμμένα την εκάστοτε χρονιά. Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού καλέστε μας στο +302283025563 & +306977607232  ή στείλτε μας email στο tokastro.tiseirinis@gmail.com.

Για την εγγραφή χρειάζονται μία:

 1. Αίτηση που συμπληρώνεται από το γονέα ή κηδεμόνα στο φορέα

 2. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας (πρόσφατο τελευταίου τριμήνου) για την εγγραφή του παιδιού στα οικεία μητρώα ή δημοτολόγια, στο οποίο αναγράφεται ολογράφως και αριθμητικώς η ημερομηνία γέννησης

 3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης (τελευταίου τριμήνου).

 4. Φωτοτυπία των σελίδων των εμβολιασμών από το βιβλιάριο υγείας του παιδιού.

 5. Μια βεβαίωση από τον παιδίατρο ότι μπορεί να φοιτήσει στον παιδικό σταθμό.

Για την ολοκλήρωση της εγγραφής απαιτούνται:

 1. Καταβολή προκαταβολής (δίδακτρα του μήνα Σεπτεμβρίου), η οποία δεν επιστρέφεται σε περίπτωση ματαίωσης της φοίτησης του παιδιού από τον γονέα.

 2. Ατομικό Δελτίο Υγείας (συμπληρωμένο από τον παιδίατρο του παιδιού)

 3. Υπεύθυνη δήλωση για την παραλαβή του παιδιού από τρίτους

 4. Ενημέρωση για τη χρήση φωτογραφιών

 5. Δήλωση για επείγοντα περιστατικά

 6. Δήλωση για τη σίτιση του παιδιού

Τι πρέπει να έχουν μαζί τους τα παιδιά

όχημα του βρεφονηπιακού σταθμού το κάστρο της ειρήνης

Σας παρακαλούμε όπως με τον ερχομό  του παιδιού σας στον παιδικό σταθμό να μας φέρετε μια αλλαξιά του , η οποία θα παραμένει στον σταθμό και πρέπει να   αντικαθίστανται κάθε φορά που σας επιστρέφετε. Θεωρούμε αναγκαίο να αναγράφετε το όνομά του παιδιού σε όλες τις ετικέτες των ρούχων τους . Για τα μικρότερα παιδιά χρειάζονται πάνες μίας χρήσης.

Απαγορεύεται  τα  παιδιά να  φέρνουν στον παιδικό σταθμό παιχνίδια και κοσμήματα από το σπίτι τους . Επίσης απαγορεύεται να τρώνε τσίχλες και καραμέλες στο σχολικό άλλα και στον παιδικό ,  για τη δική τους ασφάλεια .

Θεωρούμε απαραίτητη την τακτική παρακολούθηση των μαλλιών των παιδιών  σας για τυχόν εμφάνιση ψειρών .

Για την αποφυγή καθυστερήσεων στα δρομολόγια του σχολικού ,παρακαλούμε τα παιδιά να βρίσκονται στο προκαθορισμένο   σημείο την ακριβή ώρα Σε περίπτωση απουσίας ή καθυστέρησης  για οποιονδήποτε λόγω , παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εγκαίρως  στα τηλέφωνα  6977607232 ή στον παιδικό 22830 25563 .

Διατροφή

Image by Vitalii Pavlyshynets

Στον παιδικό σταθμό της «Ειρήνης» παρέχεται δεκατιανό και μεσημεριανό γεύμα σε όλα τα παιδιά. Καλύπτεται ένα σημαντικό μέρος των αναγκών τους, σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά για τις ώρες φύλαξής τους.

 

Το πρόγραμμα διατροφής καταρτίζεται από τον Παιδίατρο του Σταθμού σε συνεργασία με την Διαιτολόγο-Διατροφολόγο του Σταθμού και σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και τις Εθνικές Διατροφικές συστάσεις όπως αυτές ορίζονται στον Εθνικό Διατροφικό Οδηγό για βρέφη, παιδιά και εφήβους.

Παρέχουμε καθημερινά φρέσκα βιολογικά φρούτα και λαχανικά εποχής. Το μεσημεριανό μενού περιλαμβάνει τουλάχιστον 1 φορά/εβδομάδα ψάρι, 1 φορά/εβδομάδα όσπρια, 1 φορά/εβδομάδα λαδερά λαχανικά, 1 φορά/εβδομάδα κοτόπουλο και από 1 φορά/εβδομάδα κόκκινο κρέας. Το μεσημεριανό γεύμα περιλαμβάνει καθημερινά 1 μερίδα λαχανικού.

Ενθαρρύνουμε την υγιεινή διατροφή, απολαμβάνοντας τα γεύματα και τις δραστηριότητες μαζί με τα παιδιά.

ΚΔΑΠ

είσοδος του βρεφονηπιακού σταθμού το κάστρο της ειρήνης

Στον  παιδικό σταθμό της «Ειρήνης» στεγάζεται και το ΚΔΑΠ «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ»  κατά τις απογευματινές ώρες. Οι ώρες λειτουργίας είναι 16.00 έως 20.00 και τα παιδιά που φιλοξενούνται  είναι  ηλικίας 5 έως 12 ετών

 

Το ΚΔΑΠ είναι μια σύγχρονη εκπαιδευτική δομή. Στόχος μας είναι να παρέχουμε στα παιδιά μας την δυνατότητα να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, απασχολούμενα δημιουργικά σε πληθώρα δραστηριοτήτων με την επίβλεψη και την καθοδήγηση εξειδικευμένου προσωπικού σε ένα ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον.  

Οι εγγραφές στον ΚΔΑΠ γίνονται όλη τη χρονιά εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων .


Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού καλέστε μας στο 2283025563 & 6977607232 ή στείλτε μας email στο tokastro.tiseirinis@gmail.com

Στο ΚΔΑΠ πραγματοποιούνται οι εξής δραστηριότητες:

 • Μουσική

 • Δημιουργική Γραφή

 • Εικαστικά

 • Θεατρικό Παιχνίδι

 • Κατασκευές

 • Ομαδικά Παιχνίδια

 • Φυσική αγωγή

Τα μαθήματα διδάσκονται από έμπειρους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.

bottom of page